Reklama
 
Blog | Vindušková

Koho nebudu volit. A koho ano.

Dnes a zítra jsou volby. Konečně jsme dostali volební lístky. Přemýšlím, koho volit. A koho volit určitě ne. Nejsem žádný odborník na politiku a chci jen krátce okomentovat, jak na mě věci, politici a strany v současné chvíli působí.

Určitě nebudu volit Paroubkovu stranu. Mimochodem s těmi vajíčky si to jeho populistická strana rozhodně zaslouží. Neříkám, že já bych šla házet vajíčka. Spíš si myslím, že jen zafungovalo „jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá“. Vždyť co má tahle strana připraveno pro mladé?! Absolutně nesouhlasím s jejich deficitními rozpočty, které zadlužují právě další generace, tedy mladé lidi. Neřeší důchody, opět věc,která nám uškodí. Dostali jsme leták ČSSD. Sociální politik tam klečí s kytkou před mladíkem s platem vajíček. Jak směšné. Kdyby tohle gesto taky udělali v realitě, tak bych jim snad věřila. Nechápu, resp. chápu, že je tolik normálně uvažujících lidí členy této politické strany. Nechápu, proto, že nerozumím tomu, jak někdo rozumný, myslící do budoucna, umějící počítat, že 1+1=2,  může za tuhle stranu bojovat. Ale samozřejmě rozumím tomu, že je to velká strana, takže v ní může dotyčný, či dotyčná udělat kariéru.

ODS je mi programově blízká, ale jejich arogantní chování a pocit nadřazenosti mě k tomu už pěkných pár let odrazují.

Nebudu volit ani Bursíkovu stranu. On na mě působí jako „macho“. Žádná demokratická strana si nedovolí vyhodit jen tak své členy. On ale jo. A jsou to ženský.  Asi dámy nemile zahrály na jeho ješitnost, či co. Jediná dáma, která to s ním zatím umí, je jeho milenka. A navíc, jaký on musí mít sebevědomí. Jeho strana má nízké procento voličů, ale on si přesto klade, dalo by se říct skoro vetovací, podmínky vůči koalici, opozici, úřednické vládě. Rozmazlený frajírek. Tak na mě působí.

Reklama

Ale nebudu volit ani paní Zubovou a spol. To, že musely s kolegyní odejít od Zelených je jedna věc. Ale kdokoli, kdo nepodržel vládu v době, kdy je potřeba kvůli krizi řešit věci rychle a rozumně a kdy jsme navíc zasedali v EU, tak si to opět zavařil snad u většiny voličů. Proč se musela vyslovovat nedůvěra právě v tomto období? Jen to ukazuje, že je politikům absolutně jedno, zda lidí ztratí práci, zakázky, že musí řešit existencionální záležitosti.  Když si politik nemůže nahrabat svoji kapsu, tak „krize nekrize“, jde se vyslovovat nedůvěra. TI, CO SE NA TOM PODÍLELI, JEN UKÁZALI, JAK JSOU JIM VŠICHNI VOLIČI ÚPLNĚ VOLNÍ. Doufám, že to aspoň většině lidí došlo a že se to ukáže ve volbách.

A koho budu volit? Chybí mi v politice ženský element. Ne kvůli nějakým kvótám. Ale jako žena přesně vidím, že si tam "ti chlapy politici" řeší přednostně „svoje důležitá témata“. A ty, co pokládám za důležitá já a myslím i jiné ženy, se řeší až někde na chvostě. Náhodou jsem narazila na kandidátku paní Baudyšové a zaujala mě. Je to žena, která něco dokázala v neziskovém sektoru.  Proč by nás nemohla dobře reprezentovat v EU?